WIJ ZWEREN BIJ DRUPAL

Er zijn heel veel content management systemen (CMS’en). We kunnen wel honderd redenen noemen waarom wij alleen met Drupal werken, maar laten we beginnen met de voordelen waar vooral jij wat aan hebt:

  • Maakt het mogelijk wijzigingen en updates supersnel door te voeren
  • Is modulair opgebouwd waardoor onderhoud geen problemen oplevert
  • Is eenvoudig te gebruiken, waardoor je minder hulp nodig hebt
  • Is goedkoper dan andere systemen, omdat het open source is

Wat is Drupal?

Drupal is een "content management framework" (CMF) en "content management systeem" (CMS). Het wordt gebruikt voor het maken en onderhouden van allerlei soorten websites en applicaties, van de kleinste tot de allergrootste. Drupal is een open source systeem.

Waarom is Drupal anders?

Achter het steeds populairder wordende Drupal zit een enorme community van ontwikkelaars en andere enthousiaste mensen die het systeem constant verbeteren. Wij behoren daar ook toe. Drupal is modulair opgebouwd, waardoor je de functionaliteiten van jouw website of andere online oplossing eenvoudig kunt uitbreiden. Veel andere CMS’en werken niet zo.

Drupal bespaart kosten

Met Drupal kun je je content zelf beheren. Je hoeft dus niet voor ieder wissewasje een expert in te huren. En omdat Drupal open source is, kun je de grote delen van de software gratis gebruiken en bewerken. En delen met de rest van de wereld, natuurlijk. Dat is het mooie aan Drupal: de gebruikers ervan kunnen elkaar verder helpen met nieuwe en verbeterde modules.

…en een hoop programmeerwerk

Nieuwe of aangepaste functionaliteiten in de gebruikersinterface kunnen in de meeste gevallen gemaakt worden zonder dat er een programmeur aan te pas komt. Dat in tegenstelling tot traditionele CMS’en, waar meestal geprogrammeerd moet worden om een nieuwe module te maken.

In sommige gevallen ontkom je er niet aan om te programmeren. Bijvoorbeeld bij het integreren van systemen met je eigen activiteiten. Maar daar kunnen wij je bij helpen.

Wil je meer weten over Drupal en waarom we ermee werken? En wat het jou te bieden heeft?

12-02-2013